Det är aldrig roligt att betala en dyr räkning, men den värsta typen är den som kommer som en överraskning. Genom att använda ett bra mobilt bredband kan du undvika både den höga avgiften och den hemska överraskningen. Att använda appar eller ändra mobilvanor är bara några av sakerna du kan göra.

Betala all surf på mobila bredbandet

Betala inte räkningar för två tjänster när du bara använder en av dem. Samla all din surf på antingen din mobil eller ditt mobila bredband.

För att se vilket abonnemang eller upplägg som passar dig bäst kan du jämföra operatörernas erbjudanden på Mobiltbredband.se. Där kan du lätt få en översikt över hur mycket du kan spara.

Fördelen med att samla surfen på det mobila bredbandet är att varje GB brukar vara billigare. På så sätt kan du surfa mer till ett billigare pris, och slipper vara osäker på vart du har surfen någonstans.

Känn till dataroaming

Är du ofta utomlands är det viktigt att känna till vad dataroaming innebär. Eftersom att din ordinarie operatör inte har det nödvändiga mobilnätet på plats tenderar kostnaden för surf utomlands att snabbt dra iväg. Till följd har EU infört en gräns.

Trots gränsen som införts på operatörerna, där de måste meddela om kostnaden närmar sig 50 euro, kan det fortfarande bli väldigt dyrt att surfa i utlandet. Stäng därför av dataroaming.

Kontakta istället din operatör och hitta en lösning för mobilt bredband under utlandsvistelsen. På så sätt har du koll på dina kostnader innan räkningen kommer.

Se över ditt mobilanvändande

Många vanor du har som kostar mycket kan gå att undvika om du är taktisk.

Brukar du strömma mycket musik utanför hemmet på din mobilsurfs bekostnad kan du spara offline-spellistor hemma innan du går ut. Kolla upp när bussen går innan du går ut genom dörren.

Det finns många sätt att spara data ute om du har lite framförhållning.