Oavsett om det rör sig om att gå ut med hunden, diska eller vänta på bussen – allt blir roligare med en ljudbok. Det är otroligt smidigt att ha tillgång till dem i mobilen, men det finns flera sätt att få det att hända.

Så här hittar du enklast ljudböcker som du kan lyssna på i mobilen.

Använd en strömningsapp

Den mest praktiska lösningen för ljudbokslyssnande på språng är att använda en strömningstjänst.

Hos www.ljudböcker.com kan du enkelt jämföra de mest populära strömningstjänsternas appar. Några bra saker att titta på är priset, antal enheter och hur provperioden ser ut.

Det finns även mindre kända appar för ljudböcker. Exempelvis har Spotify en del ljudböcker för barn i sitt sortiment.

Köp enskilda titlar hos en nätbokhandel

Den som är mer specifik i sina litterära preferenser kanske enbart vill betala för enstaka titlar. Känner du igen dig passar det nog bäst att köpa ljudböcker för nedladdning direkt hos en bokhandel eller ett förlag.

På så sätt får du precis de böcker du vill lyssna på, och inget annat. Det innebär heller inget löfte om framtida betalningar, utan du bestämmer själv när och vad du är beredd att betala.

Utbudet är dessutom det bästa, eftersom du inte behöver hålla dig till en enda återförsäljare. Din enda begränsning är att titeln måste finnas som ljudbok.

Låna e-ljudböcker på bibliotek

Ett alternativ för dig som inte vill betala för ljudböcker är att låna dem på ett bibliotek. Appen ”Biblio” är gemensam för alla landets bibliotek och finns för både Android och iPhone.

För att låna ljudböcker digitalt krävs samma sak som för att låna böcker i verkligheten – ett bibliotekskort. Du loggar enkelt in online.

Tänkt dock på att du bara kan låna 3 titlar i veckan. Vill du lyssna på fler än så kan du därför behöva välja något av de andra alternativen.