Att äga en mobiltelefon är något som idag ses som en mänsklig rättighet vilket har gjort mobiltelefonen till en av landets största skuldfällor. Välj ett anpassat abonnemang istället. Du får du bättre koll på vad din mobil kostar dig samtidigt som du minskar din månadskostnad.

Jämför mobilabonnemang

Ett effektivt sätt att få bättre koll på kostnaderna som din mobiltelefon genererar är att jämföra flera abonnemang med varandra. Oftast ligger den största skillnaden mellan abonnemangen på hur mycket surf du använder varje månad.

Genom att jämföra abonnemang från Sveriges operatörer på Mobilabonnemang kan du få en tydlig bild av vilket abonnemang som är bäst. Då är chansen större att du hittar ett abonnemang anpassat för dig.

Gör en lista på dina kriterier

Innan du jämför mobilabonnemang kan det vara bra att lista upp vilka egenskaper du vill ha i ett abonnemang:

  • Hur mycket samtalstimmar och sms behöver du?
  • Hur mycket surf använder du varje månad?
  • Föredrar du en fast eller rörlig månadskostnad?
  • Vill du ha ett abonnemang med eller utan bindningstid?

Samtliga frågor är bra för dig att besvara innan du jämför bland mobilabonnemangen för att du lättare ska få en bra översikt.

Gör en egen marknadsundersökning

En annan form av jämförelse i syfte att hitta ett anpassat abonnemang som passar dig, dina vanor kring mobilanvändandet och framförallt din ekonomi är att fråga människorna runt omkring dig vad de har för abonnemang och hur de trivs med det.

Fråga kompisar, släktingar, pluggkompisar eller kollegor vad de har för abonnemang och varför. Hur trivs de med det och hur mycket kostar det?

Varför inte använda dina sociala medier för att göra en omröstning i en story på Instagram eller genom en enkel statusuppdatering på Facebook. Du kan bli förvånad över hur många former av abonnemang det finns och hur mycket pengar du har lagt på din mobil fram tills nu.