Smartphones blir allt vanligare, och det av en anledning. Ljudkvalitén är överlägsen och samtalen blir billigare.

Fasta telefoner blir allt mer en relik från det förflutna, och smarta mobiltelefoner tar över tegelstenarnas plats i vardagen.

Den som söker att ersätta en tegelsten med en smartphone kan se fram emot betydligt bättre samtalskvalité. Det beror delvis på telefonen i sig, men också de fördelar som kommer med den. Här är några utav dem.

Uppkopplingen via nätet är ofta bättre

En stor fördel för smarta telefoner är deras möjlighet att koppla upp mot internet.

Internetuppkopplingen ger en mer stabil uppkoppling för samtalen, och dessutom ger det en bättre ljudkvalité. En bättre ljudkvalité gör det även lättare att undvika fällorna i dålig telefonkommunikation.

Fast telefoni har ett begränsat register som inte kan mäta sig med IP-telefoni, som den mer moderna varianten heter.

Vill du jämföra vilket märke och modell som passar dig bäst kan du göra det på Mobiltelefoner.se.

Användning av en utomstående app blir billigare

Eftersom smarta telefoner har möjligheten att använda nätet kan användaren undvika fasta nätverk. På så sätt blir det betydligt billigare.

Genom att använda en app såsom Skype eller WhatsApp går samtalen du ringer via internet. Det gör kostnadsmässigt att du bara behöver fortsätta betala för ditt abonnemang.

Apparna som nyttjar internet för dina samtal blir direkt billigare. Du betalar bara för ditt nyttjande av internet.

Investera i en brusreducerande mikrofon

Somliga scenarion kräver händerna fria, och då är det inte ett alternativ att hålla telefonen i handen. Hörlurar är då ett bra alternativ, men billiga hörlurar tenderar att ha en sämre ljudupplevelse.

Ett bra sätt att förbättra samtalskvalitén är därför att investera i en brusreducerande mikrofon. På så sätt får du och din samtalspartner den bästa möjliga samtalsupplevelsen.